احتمال حمله نظامی پاکستان طی 72 ساعت دیگر در افغانستان!
منابع مردمی از مناطق مرزی میگویند که احتمال حمله نظامی اردوی پاکستان طی ۷۲ ساعت آینده به افغانستان وجود دارد.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع محلی به تازگی گزارش داده است که تحرکات گسترده تانک ها و ادوات زرهی پاکستان به سمت مرز افغانستان شناسایی شده است. به نقل از معلومات استخباراتی منابع افزوده اند که در عملیات احتمالی پیش رو نخست ، مواضع نیروهای تحریک طالبان توسط نیروی هوایی بمباران و از بین برده خواهد شد.
این تصمیم پس از تشدید حملات طالبان پاکستان و هشدار آنان بر ترور مقام های پاکستانی از جمله شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان و بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان از سوی شورای امنیت پاکستان گرفته شده است. با اینحال برخی مقامات نظامی پاکستان در اظهارات احتمال انجام عملیات نظامی را در خاک افغانستان به قول خودشان بر علیه پناه گاه های طالبانی پاکستان بعید ندانسته اند و دولت پاکستان در آخرین نشست شورای امنیت ملی آن کشور احتمال عملیات نظامی در خاک افغانستان را تایید کرده است.
گفتنی است که چندی پیش رانا ثناالله، وزیر داخله پاکستان در اظهارات گفت که اگر امارت اسلامی پناهگاههای تحریک طالبان در افغانستان را از بین نبرد، ممکن است این کشور حمله به پناهگاههای طالبان پاکستانی در خاک افغانستان را بررسی کند.
او افزود که براساس قوانین بینالمللی این کشور حق دارد به پایگاههای تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان حمله کند.
حنا ربانی کهر، معاون وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده که کشور به مقامات کنونی افغانستان پیام فرستاده است که امنیت پاکستان در خطر است.
خانم ربانی، در نشست خبری کمیته روابط خارجی مجلس سنا در این باره گفت: پاکستان قصد دارد روابط خوبی با کشورهای همسایه خود داشته باشد. پاکستان نباید قربانی فعالیت های تروریستی تحریک طالبان پاکستان شود
در همین حال وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا نیز گفته بود که پاکستان حق دارد برای نابودی ترورزیم در خاک افغانستان عملیات نظامی انجام دهد. اما، ذبیح الله محاهد، سخنگوی ام/ارت اسلامی افغانستان در واکنش به گفته های وزیر داخله پاکستان گفته است که پاکستان از اظهارات بیاساس و تحریک آمیز پرهیز کند. چنین اظهاراتی به سود هیچ طرفی نیست.
با این وجود آگاهان سیاسی میگویند که مطابق اصول جهانی جنگ و حقوق بین الدول، زمانی یک کشور میتواند بر خاک کشور دیگر عملیات نظامی انجام بدهد که آن کشور عملاً مورد تع رض قرار گرفته باشد، اگر یک کشور احساس تهدید از کشور دیگر میکند، باید از راه های دیپلماتیک حل شود، در غیر آن عملیات نظامی خلاف قوانین بین المللی می باشد.
از سوی هم، حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی نظام جمهوری پس از تصمیم شورای امنیت ملی پاکستان گفتهاست که، باید از جنگ طولانی دیگر جلوگیری کرد. سال جدید ۲۰۲۳ ممکن است عواقب ناخوشایندی برای افغانستان و منطقه داشته باشد که باید از آن جلوگیری شود.