پس از تعلیق فعالیت دانشگاه ها و کار در نهادهای غیر دولتی برای بانوان در افغانستان، برخی از سازمان های مدد رسان مانند کمیته بین المللی نجات، شورای پناهندگان ناروی، سازمان حفاظت از کودکان، سازمان کییرانترنشنل یا پاملرنه در واکنش به این تصمیم دولت افغانستان فعالیت های شان را متوقف کرده و گفته اند که بدون کارمند زن نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
مارکس پوتزل، معاون نمایندهی ویژه سازمان ملل در افغانستان در طی دیداری با عبدالکبیر، معاون سیاسی رییس الوزرای افغانستان گفته است که منع کار زنان روند ارایه کمکهای بشردوستانه را مختل کرده است.
دفتر معاونت سازمان ملل در کابل به نقل از آقای پوتز گفته است که انکار از حقوق زنان و تعلیق در کارهای زنان در جامعه به همه افغان ها آسیب می رساند.
در همین حال ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا گفته است که، منع کار زنان در نهاد های غیر دولتی داخلی و خارجی، میلیون ها افغان را با خطر روبرو می سازد و دولت آمریکا به عنوان بزرگ ترین حامی افغانستان از بدتر شدن اوضاع بشری در افغانستان می کوشد.
به گفته ند پرایس، منع زنان از کار کردن در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی، میلیونها افغان را که وابسته به این نهادها استند با خطر روبهرو میسازد.
سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: «در افغانستان تاکنون، تنها زنان به گونه خاص قادر به دسترسی و رسیدگی به افراد آسیب دیده و متضرر شده اند و زنان باید در نهادهای غیر دولتی کار کنند تا میلیونها افغان بتوانند غذا، دارو، لوازم زمستانی را از بهر زندهماندن شان دریافت کنند.»
از سوی هم وزارت صنعت و تجارت افغانستان میگوید که برای خود بسندگی کشور، برنامهی ملی را آغاز میکند و ملا امامان از طریق مسجدها، شهروندان را برای استفاده از فرآورده های داخلی تشویق خواهند کرد.
نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت وتجارت در مراسم فرآوردههای داخلی به هدف از تقویت روند اقتصاد افغانستان در شهر کابل می گوید که افغانستان در انزوای کمکهای بشردوستانه قرار گرفتهاست و حکومت سرپرست به هدف رشد اقتصاد، برنامهی ملی را برای خودبسندگی کشور آغاز میکند.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، گفت: «به امید یک روز استیم ما و شما که همین نمایشگاههای ما را در کشور و دولتهای عربی باید داشته باشیم، امارات و همچنان در کشورهای دیگر مانند چین و مثل آسیایی میانه و دیگر کشورهای همسایه و دور و نزدیک.»
سرپرست وزارت صنعت و تجارت میگوید که تقویت تجارت و سرمایهگذاری، بخش دیگری از راهبرد این وزارت برای رشد اقتصاد کشور است.
وی همچنان گفت: «ما یک برنامهی ملی خودکفایی را آغاز خواهیم کرد، همه ادارات دولتی را به استفاده از محصولات داخلی تشویق خواهیم کرد و همچنین سعی خواهیم کرد تا از طریق مساجد مردم را تشویق کنیم که از تولیدات داخلی ما حمایت کنند.»
بر بنیاد اطلاعات این وزارت، تاکنون ایران، روسیه و چین علاقهمند سرمایهگذاری در بخشهای گوناگون در افغانستان هستند.
به گفتهی سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان، سرمایهگذاران خارجی به بخش معادن افغانستان مانند معدن آهن در غرب هرات و یک معدن سُرب در ولایت غور که ۴۰ شرکت در مزایدهی آن شرکت کردهاند و به زودی نتایج آن اعلام خواهد شد و بیش از یک تریلیون دالر ارزش دارد، علاقهمندی نشان دادهاند.
محمد شریف رحیمی
t.me/dabeerna